ΘΕΡΜΟΠΟΜΠΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ


Πολλές φορές υπάρχουν δωμάτια του σπιτιού που δεν θερμαίνονται ικανοποιητικά. Είτε εξαιτίας της κακής θερμαντικής μελέτης, είτε διότι έχουν σημαντικές απώλειες θέρμανσης (βορινά δωμάτια, χώροι που παρουσιάζουν προβλήματα υγρασίας).

Πολλές φορές επίσης επιθυμούμε κάποια δωμάτια να έχουν υψηλότερη του κανονικού θερμοκρασία ή απλά να διατηρείται η επιθυμητή θερμοκρασία για πολλές ώρες μέσα στην ημέρα (π.χ. δωμάτια ηλικιωμένων, νεογέννητων, παιδιών). Σε τέτοιες περιπτώσεις το πρόβλημα λύνεται τοποθετώντας έναν ή περισσότερους θερμοπομπούς (εξαρτάται από το εμβαδόν του χώρου). Κατ' αυτόν τον τρόπο εκμεταλλευόμαστε τα πλεονεκτήματα των θερμοπομπών: οικονομική λειτουργία, άμεση και κυρίως υγιεινή θέρμανση. Για ένα υπνοδωμάτιο 12 τετραγωνικών μέτρων απαιτείται ένας θερμοπομπός 1500W.

Είναι σύνηθες το φαινόμενο, πολλοί ένοικοι πολυκατοικιών να αντιμετωπίζουν πρόβλημα θέρμανσης (όταν δεν διαθέτουν αυτόνομη θέρμανση). Είτε η θέρμανση της πολυκατοικίας θα ανάψει για λίγες ώρες, ώρες που στην ουσία είμαστε απόντες λόγω δουλειάς, είτε δεν ανάβει καθόλου για διαφόρους λόγους. Σ' αυτές τις περιπτώσεις μπορούμε να τοποθετήσουμε ένα θερμοπομπό στα υπνοδωμάτια και να έχουμε έτσι αυτόνομη και άμεση θέρμανση. Θα μπορούσαμε επίσης με έναν εβδομαδιαίο χρονοδιακόπτη πρίζας να προγραμματίσουμε επακριβώς τις ώρες που επιθυμούμε να έχουμε θέρμανση (π.χ. 7-8 το πρωί και 9-12 το βράδυ).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...